My Friends !

Monday, March 28, 2011

Photos of the week.

 

Assalamualaikum, 
hari tu huje.... Jadi, aku pom ambik maso nih untuk shoot bbrapo keping gambar untuk dikongsi ngan korang semua. Sorry la deh kalu quality gambar kure....

IN FRONT OF KOKURIKULUM ROOM
RAINY DAY AT SMK ISMAIL PETRA

CIKGU MASRI

 Ini gambar cikgu Add Math aku, Cikgu Masri. Cikgu yg paling best mengajar add math. Cara beliau mengajar boleh la faham ckit2....
 
RAJA FIRDAUS, DANIAL AND AMIER


Gambar ini aku shoot minggu lepas maso lepas skoloh. Raja Firdaus (kiri) ajar Danial (tengah) main lagu Baik-baik Sayang. Manakala, Amier (kanan) tengok jas diorang main gitar.


DANIAL AND HIS GUITAR

 Yakkk!!.. Danial tgh blaja lagu baik-baik sayang.

PADANG TEMBAK
 Inilah dia tasik semulajadi yang hanya muncul selepas hujan lebat. Ramai pelancong asing datang menikmati pandangan ini pada waktu matahari terbenam. Don't waste your time. Let's go swim.

CREEPY HALL WAY
Memang ngosek la jalan nih. Aku dengar banyak cito pasal tempat nih. Ado ore oyak, tempat nih la ore penggal palo, tempat ore kno susuk dan macam2 lagi. Sapo2 nk raso keno ngenak ko hantu, sila lah ke tempat nih pada waktu malam.

ALONG THE MINI HALL SMK ISMAIL PETRA
Ado sorang budak tu. Dia main nusuk. Maso tu tengah malam. Maso budak tu jale sore, dia lalu sini pastu dio napok bendo duk duduk atas lantai jale nih. Budak tu ingat saing dio. Tapi bilow dio sapa kat bendo tu, bendo tu tibo2 hile mace kno tiup ko angin. Keesokannya, budak tu trauma dh nk mari skoloh nih. HAHAHA.

Abih suda cerita dongeng daripada aku.
Terima kasih~

Friday, March 25, 2011

Hari Minggu 26 March 2011

Assalamualaikum,
Merujuk perkara di atas, saya Wan Mohd Firdhaus mengisytiharkan hari ini hari minggu yang sederhana. Hal yang demikian, saya berasa bosan tetapi dengan adanya komputer, hidup menjadi sederhana. ( penim aku )

Buzz!!!
Choral Speaking!! Memang busy la minggu lepas.Busy sesangat. Sampai tertidur dalam kelas. Haha. Brigak. Lebih2 lagi kalau cikgu wak lawak xjadi. Meme bosan la.  Tapi, minggu lepas kurang masuk kelas kerana ade latihan koral spiking... kih kih kih. Pontem kelas sokmo.

Buzz!!
Kelmarin hari jadi kawanku Omar Ash-Sharif. Untuk menyambut harijadinya yang ke 17, kitorang pegi makan kat Kopitiam sbelah nga Seven Eleven di Padang Tembak. Menu utama adalah nasik rock... hahaha

Buzz!!
Abih sudah untuk hari ini. Minggu depan plop post di blog. Asyik sibuk jer. Xsempat nk update.

Terima Kasih~

Saturday, March 19, 2011

Supermoon: The moon become closer to the Earth.

After playing football, I took a rest with my friend and we saw the moon bigger than last week. It was a super moon. I already knew about it in the internet. Super moon was 14 percent larger and 30 percent brighter than usual moon. No wonder why it look bigger and brighter as it also look amazing and spectacular.

The moon also become closer to the Earth about 30,000 meter and this term called 'perigee'. The moon was the closest to the Earth and when full moon coincidences with perigee, it called super moon. 

Moon illusion will only occur when the full moon rising behind distant objects (building or tree) on the horizon and it can seem huge.